Suomenlampaamme

Suomenlampaamme ja niiden kaunis villa

Suuri osa tilamme lampaista on suomenlampaita. Tämä suomalainen alkuperäisrotu on tunnettu hyvästä sikiävyydestään ja villansa hyvästä huopumisominaisuudesta.

Sikiävyyden vuoksi on tärkeää, että emällä on hyvät emäominaisuudet, jolloin se hoitaa hyvin karitsansa ja tuottaa tarpeeksi maitoa niiden kasvua varten.

Siitospässien valinnassa kiinnitämme hyvän rakenteen, luonteen ja villan lisäksi huomiota pässilinjaan. Kasvatamme harvinaisten linjojen pässejä geeniperimän monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Suomenlampaissa on monia linjoja, jotka ovat kuolemaisillaan sukupuuttoon ja näin ollen on tärkeää saada ne säilytettyä.

Suomenlampaamme tuottavat pehmeää villalankaa, jotka myymme tilaltamme luonnonvärisinä. Lankoja löytyy kuten lampaitakin: ruskeaa, mustaa, valkoista ja harmaata.

Lankojen lisäksi suomenlampaamme tuottavat erinomaista huovutusvillaa. Myös taljat ovat pehmeitä ja villa kauniisti kiharaista.

Tilamme kaikki lampaat laiduntavat mm. perinnebiotooppialueilla ja tekevät arvokasta työtä perinnemaisemien ja monien kasvilajien säilyttämiseksi.

Tilallamme on MV3-status ja kuulumme scrapie-tautivalvontaohjelmaan.

 

Go to top